Hopp til hovedinnhold
Søk

Deltakelse blant ansatte

Frivillig arbeid og veldedige bidrag er en integrert del av ExxonMobil-kulturen.

Over hele kloden er våre ansatte engasjerte i lokalsamfunnene, ved å fungere som veiledere for elever, støtte utdeling av mat lokalt og ved å skape muligheter for utdanning om miljø, samt en rekke andre aktiviteter. Vi oppfordrer ansatte til å bidra i lokalsamfunnene de lever og jobber i, ved å gi av sin tid til frivillig arbeid for veldedige organisasjoner. Der det er relevant, gir ExxonMobils modifiserte arbeidsuke-program veiledere fleksibiliteten til å jobbe med ansatte for å justere arbeidsplanene sine for å delta i slike arrangementer. For ytterligere informasjon om ExxonMobils fleksibilitetsprogrammer for arbeidsplassen, se vår arbeidsstyrkeseksjon.

ExxonMobil tilbyr flere programmer som lar ansatte og pensjonister maksimere sin veldedighetspåvirkning. Vårt Volunteer Involvement Program oppfordrer ansatte, pensjonister og deres familier til å hjelpe veldedige organisasjoner, enten individuelt eller i grupper. I USA gir programmet en pengegave på USD 500 for hver 20. time med frivillig arbeid, opptil fire ganger per frivillig per år.

Vårt Educational Matching Gift-program matcher donasjoner fra ansatte og pensjonister til institusjoner for høyere utdanning i USA, i et 3:1-forhold. I 2014 donerte 6 000 ansatte og pensjonister $19 millioner til nærmere 4 000 høyskoler og universiteter, samt til stipendordninger for minoriteter – som ExxonMobil Foundation da matchet med USD 34 millioner i 2015.

Totalt har nesten 15 000 ExxonMobil-ansatte, pensjonister og deres familier donert over 629 000 timers frivillig arbeid til nesten 5000 veldedige organisasjoner i 34 land i 2015. For ytterligere informasjon om vår frivillighetsinnsats, se ExxonMobil 2015 Worldwide Giving Report.

Siden vår første investering i pro bono juridiske tjenester i 1917 har ExxonMobils program i USA utviklet seg fra et grasrot-initiativ til et fullt definert program, og våre advokater gir gratis juridisk støtte til hundrevis av mennesker hvert år. I 2015 viet 171 frivillige i USA, inkludert 137 advokater og 31 støtteansatte 3624 timer til pro bono tjenester. Disse tjenestene hjalp for eksempel veteraner, barn, utsatte for vold i hjemmet, innvandrere og borgere med ulike juridiske problemer, inkludert familielov, skattelov og testamente. Administrasjonen vår for amerikansk lov sponser en pro bono-komité i Houston som inkluderer representanter for ulike praksisgrupper. Vår globale historier-side har ytterligere eksempler på frivillige aktiviteter utført av våre ansatte verden over.


  • Susan Barrington Sanchez

    Med-koordinator for ExxonMobils pro bono komite, 2010-2015
    «Som advokater har vi en plikt til å gi en stemme til dem som ikke har det. Det virker så enkelt å dele noe du allerede vet, men det er viktig for klientene vi hjelper.»

Lukk