Hopp til hovedinnhold
Søk

ExxonMobil Foundation

ExxonMobil Foundation er den viktigste filantropiske grenen av Exxon Mobil Corporation i USA. 

Stiftelsen ble grunnlagt i 1955 under navnet Esso Education Foundation. Navnet ble endret til ExxonMobil Foundation i 2000, etter at Exxon Corporation og Mobil Corporation fusjonerte. Stiftelsen har et strategisk fokus på støtte til utdanning, med hovedvekt på matte og naturvitenskap i USA, promotering av kvinner som pådrivere av økonomisk utvikling og en innsats for å hindre malariadødsfall.

I 2014 bidro Exxon Mobil Corporation, våre avdelinger og tilknyttede selskaper og ExxonMobil Foundation, sammen med våre ansatte og pensjonister, med USD 272 millioner på verdensbasis.

ExxonMobil Foundations fokusområder

ExxonMobil Foundation ønsker å gjøre noe meningsfullt ved å fokusere størsteparten av pengene sine på å utvikle økonomiske muligheter for kvinner, styrke utdanning innen matematikk og vitenskap og kampen mot malaria.

Malaria

ExxonMobil Foundation støtter programmer som bidrar til å løse globale helseproblemer, spesielt malaria, fordi vi mener at god helse er et springbrett til muligheter, resultater og utvikling. Malaria er en sykdom som kan forebygges, behandles og kureres, og takket være bedre kunnskap, forebygging og behandlingsteknologi har dødsfall på grunn av malaria sunket med 60 % på verdensbasis siden år 2000. ExxonMobil Foundation støtter varierte programmer for forebygging, behandling, forskning og holdningsprogrammer som skal forhindre dødsfall som på grunn av malaria. Finn ut mer.

Matematikk og naturvitenskap

På global basis er et sterkt fokus på utdanning det som styrker lokalsamfunn og er byggesteinen for menneskers fremskritt. ExxonMobil Foundation fokuserer på utdanning innen matematikk og naturvitenskap fordi de er – og i enda større grad vil bli – de universelle språkene i den globale arbeidsplassen og kritiske verktøy suksess i vår høyteknologiske verden. Finn ut mer.

Kvinners økonomiske muligheter

Investering i kvinners økonomiske deltakelse skaper i et lengre perspektiv fordeler for dem, deres familier, lokalsamfunnet rundt dem og landene de bor i. Gjennom ExxonMobil Women’s Economic Opportunity Initiative har over USD 90 millioner blitt investert i å fremme økonomiske muligheter for kvinner. Gjennom våre samarbeidspartnere har vi nådd ut til titusenvis av kvinner i nesten 90 land, gjennom opplæringsprogrammer, nettverksbygging og teknologitilgang. Finn ut mer.

Hold deg oppdatert med stiftelsens arbeid, ved å følge @XOMFoundation.

Lukk