Hopp til hovedinnhold
Søk

Vår sikkerhetsfilosofi

Vi i ExxonMobil mener det er mulig å skaffe energien verden trenger og samtidig beskytte mennesker og miljø.

Vi mener at svaret ligger i tre kompromissløse mål: uovertruffen teknologi, strenge standarder og en urokkelig forpliktelse til sikkerhetsprosedyrer som iht. beste praksis.

Valdez-ulykken i 1989 var et lavpunkt i ExxonMobils historie, men den var også et vendepunkt. I kjølvannet av ulykken gjennomførte vi en total gjennomgang, ovenfra og ned, av driften vår, og vi implementerte et system som i dag styrer alle driftsavgjørelsene vi tar fra dag til dag. Dette systemet kalles OIMS (ledelsessystemet for driftsintegritet).

Det består av 11 uavhengige elementer som måler og begrenser sikkerhets-, trygghets-, helse- og miljørisikofaktorer som kan påvirke mennesker, miljøet og lokalsamfunnene der vi er aktive. Vurdering av risikoen som stammer fra driften er grunnleggende for OIMS – fra offshore-plattformer til kontorene våre – og brukes til å utvikle planer som begrenser og håndterer disse risikoene over operasjonens levetid.

ExxonMobils systematiske og disiplinerte tilnærming til sikkerhet har sørget for betydelige forbedringer, men vi vet at det også kan være farlig å bli for selvtilfreds. I vår søken etter nye energikilder fortsetter vi derfor å utforske nye måter å bedre sikkerheten på. Det er vi både forpliktet til og innstilt på.

Lukk