Hopp til hovedinnhold
Søk

Slik utvikler vi lederegenskaper

Vi identifiserer og utvikler ledere internt i organisasjonen, slik at de kan gjøre det skarpt i mange ulike internasjonale og kulturelle miljøer.

Utvikling innenfra

 Vi utvikler fremtidens ledere i selskapet verden over, fordi våre ansatte kommer fra så mange ulike bakgrunner. Ansatte fra hele kloden utviklet for roller innen drift og ledelse, både i hjemlandet og globalt.

 • Sara N. Ortwein
  President
  ExxonMobil Upstream Research Company

  Sara begynte karrieren hos ExxonMobil som boreingeniør. I sin nåværende rolle som President of ExxonMobil Upstream Research Company har hun ansvaret for å utvikle og opprettholde en bransjeledende samling teknologier som eies av oss og som gjør at vi skiller oss ut. «I løpet av karrieren min har jeg vært så heldig å ha mange ulike oppgaver, og det har gitt meg muligheten til å vokse og utvikle ferdigheter og egenskaper», forteller Sara. «Som leder er det avgjørende å sørge for et miljø der alle kan utvikle seg til fulle, ved å bruke sine unike egenskaper til å fremme virksomheten.»

Lederegenskaper 

Våre forretningsaktiviteter krever ledere som effektivt kan samarbeide og jobbe i et sammensatt globalt miljø. En bevisst og fokusert anstrengelse over hele selskapet sikrer at våre fremtidige ledere kan identifiseres tidlig, prøves ut med utfordrende arbeidsoppgaver med økende ansvar, og utdannes gjennom et omfattende og effektivt lederutviklingsprogram. 

ExxonMobils lederegenskaper er en del av vår forretningspraksis og vår prosess for utvikling av ansatte. Den består av tre hovedkomponenter: 

 • Grunnleggende forretningsprinsipper 
 • Ledernes vesentlige personlige egenskaper 
 • Lederadferd som fører til bedre forretningsresultater

 • Elijah White
  Vice President (Geoscience)
  ExxonMobil Upstream Research Company

   Elijah startet karrieren som lærling i Exxon, sommeren 1980. I dag er han nestleder i ExxonMobils Upstream Research Company. Elijah definerer lederskap som «evnen til å motivere og påvirke ansatte og til å utvide og styrke deres individuelle egenskaper for organisasjonens suksess». Elijah forteller at «det handler om å lede personer og om å kunne motivere en ekstremt talentfull og mangfoldig arbeidsstyrke, slik at de oppnår ting som overgår deres individuelle evner».


        

Last ned vår brosjyre om mangfold:

Lukk