Hopp til hovedinnhold
Søk

Slik oppnår vi et produktivt arbeidsmiljø

Vi respekterer og setter pris på individuelle og kulturelle ulikheter. Vi etterstreber å utvikle et mangfoldig, samarbeidende og produktivt arbeidsmiljø, for å kunne oppnå best mulig forretningsresultater. Våre fleksibilitetsprogrammer for arbeidsplassen gjør ansatte mer engasjerte.

Fleksibilitetsprogrammer for arbeidsplassen

Våre fleksibilitetsprogrammer for arbeidsplassen bedrer forretnings- og driftsmessige resultater, ved å gjøre ansatte mer engasjerte og legge tilrette for at de blir i selskapet. Vi tilbyr en rekke fleksible arbeidsordninger, som kan tilpasses og brukes individuelt, eller kombineres for å oppfylle individuelle behov og preferanser. Eksempler på dette er eksternt arbeid, modifiserte arbeidstider og deltidskontrakter. Programmene varierer fra land til land og er basert på kultur, infrastruktur og lovmessige forhold. 

Vi investerer i mangfold

Vi tilbyr utmerkede verktøy som hjelper ansatte med å forstå effektiv tverrkulturell kommunikasjon og kulturelt følsomme punkter. Disse er blant annet: 

 • GlobeSmart™ - Et innovativt, nettbasert kulturverktøy som gir enkelt tilgang til informasjon om hvordan forretninger skal utføres verden over. 
 • Vesentlige team og kulturelle vesentligheter - Dette læreprogrammet bidrar til å bygge broer mellom kulturelle avstander i globale team, med fokus på kommunikasjon, samarbeid og kulturbevissthet. 
 • Ledelse i en global organisasjon - Dette nettbaserte verktøyet gir bedre kommunikasjon, teambygging og nettverksbygging globalt. 
 • Rådgivning og støtte fra kolleger - Disse programmene hjelper nye ansatte til å bli raskt effektive i den globale organisasjonen. 

 • Robert “Craig” Scarborough
  Accounting Supervisor
  Revenue Accounting

  Noen år før han startet karrieren i ExxonMobil, var Craig innblandet i en jaktulykke som gjorde ham delvis lam. «Jeg var bekymret for at det skulle bli vanskelig å få en jobb jeg ønsket etter utdanningen, på grunn av skaden, men ExxonMobil kunne tilbyr meg en karriere» sier Craig. «Det jeg liker best med ExxonMobil er den høye kvaliteten på menneskene her.» 

Policyer

ExxonMobils globale policyer fremmer mangfold og inkludering og forbyr enhver form for diskriminering og trakassering på alle selskapets arbeidsplasser, overalt i verden. Disse omfattende policyene gjelder alle former for diskriminering. 

 • Zoe Barinaga
  Marketing Manager
  ExxonMobil Chemical Company

  Zoe startet i kjemikaliedelen av ExxonMobil. Hun er aktiv i mangfold- og STEM-relaterte (vitenskap, teknologi, ingeniørfag og matematikk) tiltak hos ExxonMobil. Zoe fungerte som President for Exxon Mobils kvinneinteressenettverk på hovedkontoret til kjemikalieavdelingen, og som President for ExxonMobils Global Organization for the Advancement of Latinos i Houston. «Deltakelse i ExxonMobils tiltak for inkludering og mangfold og i ansattenettverkene gir meg muligheter til å vokse, både privat og profesjonelt. Det har gitt meg et bedre og bredere perspektiv på arbeidsstyrken og konsernet vårt. Jeg har ikke bare fått lov til å jobbe med mange ulike mennesker i ulike organisasjoner, men også fått utvidet min egen forståelse av bedriften vår.»

Ansattenettverk

På global basis støtter vi lokale nettverk av ansatte, for å oppnå et miljø som oppfordrer til mangfold og inkludering. Disse frivillige gruppene styres av de ansatte og tilbyr nettverksbygging, programmer for profesjonell utvikling, samfunnstjeneste og proaktiv rådgivning og assimilering for nye ansatte. Logoene for noen av disse nettverkene ser du nedenfor. 

 • Asian Connection for Excellence

   Vi har som mål å tilrettelegge for personlig vekst og profesjonell utvikling av våre ansatte av asiatisk opprinnelse og å øke kunnskapen om asiatiske kulturer, for å få økt effektivitet når vi samarbeider med ansatte av asiatisk opprinnelse eller med forretningspartnere i Asia.

 • Black Employee Success Team

  Vi har som mål å fungere som en støtteorganisasjon som gir rådgivning, coaching og nettverksmuligheter som bedrer den personlige og profesjonelle utviklingen til svarte ansatte og fremmer ExxonMobils forretningsmål.

 • Global Organization for the Advancement of Latinos

  Vi har som formål å legge til rette for vellykket profesjonell utvikling og personlig vekst for våre ansatte av latinamerikansk opprinnelse, i samsvar med ExxonMobils forretningsprinsipper.

 • People for Respect, Inclusion, and Diversity of Employees

  Vi har som formål å støtte homofile, lesbiske, biseksuelle og transkjønnede ansatte og våre allierte, og til å støtte kunnskap og forståelse for mangfold og inkludering mht. seksuell legning, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk på arbeidsplassen.

 • Veteran Advocacy & Support Team

  Vi har som mål å fungere som en støtteorganisasjon som gir rådgivning, coaching og nettverksmuligheter som bedrer den personlige og profesjonelle utviklingen til ansatte som har gjennomført militærtjeneste eller som nå tjenestegjør i militæret.

 • Women's Interest Network

  Vi har som formål å legge til rette for profesjonell utvikling og personlig vekst for alle kvinner som jobber i ExxonMobil.

Last ned vår brosjyre om mangfold:

Lukk