Hopp til hovedinnhold
Søk

Nyheter

Tirsdag, 1. Mars 2016  

Sci-Tech Challenge på Universitetet i Stavanger

8. mars møter 178 ungdommer i Tjodhallen ved Universitetet i Stavanger (UiS) for å finne innovative løsninger på en felles energiproblemstilling. Gruppen som presenterer beste løsning kvalifiseres til europeisk finale.

Sci-Tech Challenge på Universitetet i Stavanger

8. mars møter 178 ungdommer i Tjodhallen ved Universitetet i Stavanger (UiS) for å finne innovative løsninger på en felles energiproblemstilling. Gruppen som presenterer beste løsning kvalifiseres til europeisk finale.

Sci-Tech Challenge er et pan-europeisk prosjekt mellom Ungt Entreprenørskap og ExxonMobil Exploration and Production Norway AS med fokus på rekruttering til realfaglig utdannelse og trening i kreativitet. Elevene som deltar har kvalifisert seg gjennom høy score på en interaktiv quiz og deltakelse på klasseromsmøte med rollemodeller fra ExxonMobil.

  • Sci-Tech Challenge Innovationcamp handler om å lære seg å bruke og kombinere den kunnskapen man har til å komme fram til nye og kreative løsninger på en gitt utfordring, sier Jan Erik Jacobsen, rådgiver i Ungt Entreprenørskap Rogaland.
  • Det handler også om å få elevene til å se at evne til nytenkning er viktig i forhold til å kunne løse fremtidens utfordringer, at man må vi ha kunnskap om begge deler, både realfag og evnen til å tenke kreativt. Disse tankene er i aller høyeste grad aktuelt og her har vi 5 skoler som er med å legge til rette for en kultur for nytenkning blant sine elever.

Arrangementet finner sted i Tjodhallen på UiS samtidig med Åpen Dag – mellom klokken 08.00 – 16.00. Sci-Tech Innovationcamp samarbeider med universitetets Senter for entreprenørskap og Teknisk- og naturvitenskaplig fakultet (Teknat).

  • Tid og sted er ikke tilfeldig valgt, sier Siri Tjelta, kommunikasjonsrådgiver hos ExxonMobil.
  • Ved å legge arrangementet parallellt med Åpen Dag kan elevene som deltar på vårt arrangement få enda større innblikk i hva som finnes av tilbud innen realfaglig utdanning på UiS, ettersom de har muligheten til å besøke universitetets utstillinger i pausene.

Etter en innledende juryering mellom 12.30 og 13.50 vil de 8 beste lagene presentere sine løsninger på nytt i en «superfinale» i plenum inne i Tjodhallen mellom 14.05 og 15.30. Etter superfinalen vil Sunniva Rose holde et inspirerende foredrag om realfag. Vinnerlaget kåres klokken 15.50 – 16.00.

10 land deltar i prosjektet. Den europeiske finalen foregår online fra Stavanger og blir veiledet av ulike veildere som sitter lokalisert i andre land. De tre beste løsningene vil bli invitert til Brüssel for en Grand Finale der vinnerlaget blir kåret.

Kontakt:

Kontakt:

Ungt Entreprenørskap Rogaland
Jan Erik Jacobsen
Mob: +47 97 09 86 80

ExxonMobil Exploration and Production Norway AS
Siri Tjelta
Mob: +47 99 15 37 49

Lukk