Hopp til hovedinnhold
Søk

Marine Well Containment Company

Marine Well Containment Company (MWCC) er et uavhengig selskap som ikke er i bransjen for å få overskudd, som leverer brønnoppdemmingsutstyr og teknologi i den amerikanske Mexicogolfen.

Som en leder innen oppdemming av dypvannsbrønner i den amerikanske Mexicogolfen er selskapet forpliktet til å være konstant forberedt på å respondere på en dypvannsbrønnulykke i den amerikanske Mexicogolfen.

MWCC har forbedret bransjens oppdemmingskapasitet med utviklingen av et mellomliggende oppdemmingssystem (ICM) som er tilgjengelig for bruk i dypvann i den amerikanske Mexicogolfen. ICS tåler trykk på opp til 15 k psi. Capping stack-en (nødpluggen for brønner), den midtre delen av systemet, kan dekke over en brønn i vanndybder opp til 3 km. Den er konstruert for å dekke over og flyte en brønn i vanndybder på opp til 2,4 km. Systemet har kapasitet til å inneholde 60 000 fat hver dag (og 340 000 standard kubikkmeter per dag) med potensial for utvidelse. MWCC arbeidet med regulatorer fra BSEE (Bureau of Safety and Environmental Enforcement) når de designet systemet for å sikre at alle forventningene ble oppfylt og at det nye systemet ikke bare sikrer den amerikanske Mexicogolfen, men også at nye tillatelser kan utstedes.

Bilde — Systemoversikt Marine Well Containment company

ExxonMobil, sammen med Chevron, ConocoPhillips og Shell, fortsetter å lede utviklingen av ytterligere systemkomponenter for å utvide den innledende systemets kapasiteter, og fullførelsen av det utvidede systemet skjedde i 2013. Systemet er designet for bruk i vanndybder opp til 3 km, og har kapasitet til å inneholde opp til 100 000 fat med væske per dag (og håndtere opp til 5,66 millioner kubikkmeter med gass hver dag).

MWCC er tilgjengelig for alle dypvannsoperatører i den amerikanske Mexicogolfen, som et medlem eller et ikke-medlem (per brønn) grunnlag. Medlemmer har tilgang til oppdemmingstjenester for en respons til et potensiell brønnkontrollhendelse i en eksisterende brønn, ikke-medlemmer har kun tilgang til en spesifikk brønn i løpet av en definert tidsperiode.

MWCC har 10 medlemsselskaper I tillegg til ExxonMobil inkluderer de nåværende medlemmene: Anadarko, Apache, BHP Billiton, BP, Chevron, ConocoPhillips, Hess, Shell og Statoil. For mer informasjon om Marine Well Containment Company kan du klikke her.

Lukk