Feiring av Verdens malariadag 2018

Verdens malariadag anerkjenner den globale anstrengelsen for å redusere byrden fra malaria. Den finner sted 25. april hvert år og gir en mulighet til å øke bevissthet om og generere støtte for anstrengelsene for å bli kvitt denne sykdommen som kan forhindres og behandles.

Nyheter

Feiring av Verdens malariadag 2018

ExxonMobil har jobbet for å redusere den globale byrden fra malaria i 18 år. På Verdens malariadag 2018 annonserte ExxonMobil nye bidrag for å støtte partnerorganisasjoner som jobber for å forbedre helsesystemkapasitet, fremme malariautdanning, fremskynde forskning og utvikling, forbedre tilgang til forebygging og behandling og støtte til neste generasjon med globale helseledere.

ExxonMobil er stolte over å støtte personer og organisasjoner som er dedikert til å forbedre helse over hele verden. Ify Aniebo, en tidligere ExxonMobil Global Health Scholar hos Oxford University, forfattet en debattartikkel om potensialet for eliminering av malaria i hjemlandet hennes, Nigeria. Om energifaktor delte vi en video som fremhever anstrengelsene våre for å forbedre helsesystemer i Angola, ett av de mange landene der vi jobber for å redusere byrden fra malaria.

Å overvinne gjenværende utfordringer for landenes anstrengelser for eliminering av malaria, for eksempel spredning av resistens for insektsmidler og antimalariamedisin, bidrar til å danne robuste, solide helsesystemer. Ved å investere i personer, systemer og infrastruktur for å bygge kapasitet kan vi fylle hull som er kritiske for å bli kvitt malaria – se et par nøkkelbrikker i dette kompliserte puslespillet i infografikken:

Image

Med 170 millioner USD forpliktet i støtte fra 2000 til 2018 har ExxonMobil vært en større finansiør fra den private sektoren for globale anstrengelser for å forhindre malariainfeksjon og -dødsfall. Bedriften er engasjert i å se en slutt på malaria ved å benytte forretningsekspertise, nettverk og sammenkalling av myndighet til å bekjempe sykdommen. Programmer som støttes av ExxonMobil, har nådd mer enn 125 millioner personer. ExxonMobils program for malariakontroll på arbeidsplassen tilbyr verktøy for forebygging, tidlig diagnose og behandling til bedriftens medarbeidere og omgivende samfunn og er en modell for andre initiativer for malariakontroll.

ExxonMobil feirer Verdens malariadag i malariaberørte land

I land der malaria fremdeles er en alvorlig helseutfordring, anerkjente ExxonMobil-partnere Verdens malariadag med aktiviteter for å øke bevissthet om sykdommen. Aktiviteter inkluderte:

  • I Angola i samarbeid med samfunnsgrupper for å donere termometre i Benguela-provinsen og hjelpe med å lansere et «Health for All»-program i Soyo-provinsen.
  • Distribuering av myggnett til gravide kvinner og barn i Canton Miladi og Canton Bero i Chad.

Deltakelse i et forum for privat sektor i Nigeria om strategier for å akselerere investering for å få malaria ned til null i Afrika, vertet av Corporate Alliance on Malaria in Africa.

Relatert innhold