Få til fremgang mot malari med ExxonMobil Global Health Scholars på Oxford University

ExxonMobil støtter fremragende studenter fra utviklende og fremvoksende land med å forfølge mastergrader fokusert på global helse på Oxford University.

Artikkel

Få til fremgang mot malari med ExxonMobil Global Health Scholars på Oxford University

Den globale byrden fra malaria har gått drastisk ned siden 2000, i stor grad takket være koordinerte anstrengelser fra partnere over hele verden for å nå flere hundre millioner personer med livreddende verktøy for forebygging og behandling. Det er imidlertid fremdeles mye arbeid som må gjøres for å nå de som fremdeles er i fare og takle utfordringer som fremvoksende resistens til antimalariamedisin. Nye tilnærmelser og engasjerte, høyt utdannede ledere blir nødvendig for å fortsette å få til fremgang mot malaria og skape en sunnere verden.

For å fostre den neste generasjonen av ledere for å takle malaria og andre sykdommer, støtter ExxonMobil fremragende studenter fra utviklende og fremvoksende land med å forfølge mastergrader fokusert på global helse på Oxford University. Siden 2011 har ExxonMobil Global Health Scholars-programmet gitt unge leger, forskere og helsepersonell muligheten til å lære om den globale byrden fra sykdom, epidemiologiske prinsipper og hvordan leksjoner i klasserommet kan brukes i den ekte verden.

Image

ExxonMobil-stipendene støtter unge mennesker med å takle kritiske helseutfordringer. Etter uteksamineringen får stipendiatene ofte lederskapsroller hos helseorganisasjoner, går tilbake til legepraksis eller fortsetter med ytterligere opplæring i ledende forskningsinstitusjoner.

«Vi er den neste gruppen med taktikkplanleggere, ledere og helsepersonell som kommer til å gjøre globalt helsearbeid i våre egne land,» sier den tidligere studenten Pattie Gonsalves. «Dette programmet gir virkelig streng opplæring innen global helsepraksis som vi kan tilpasse til omstendighetene i hjemlandet vårt».

I tillegg til den tverrfaglige opplæringen innen forskningsmetoder, helsepolitikk og folkehelse har Oxford-programmet også blitt et forbindelsesledd for unge helseledere med lignende mål. «Dette er et nettverk med likesinnede unge personer som er klare til å få til endringer i hvert vårt samfunn», forklarer den tidligere studenten Dr. Annette Bazuaye-Okpere. «ExxonMobil-stipendiatene er en familie nå – vi støtter hverandres drømmer og streben». Etter å ha forlatt Oxord blir stipendiatene med i et voksende nettverk av tidligere studenter, og ExxonMobil er stolte over å fortsette å støtte denne gruppen. 

«Erfaringen min fra Oxford har endret livet mitt», sier tidligere student Dr. Quazim Alayo, som fortsatte forskningen sin innen malariavaksine på Harvard University etter at han fullførte Oxford-graden sin. «Nå er jeg mer engasjert i å oppnå en malariafri verden, og jeg er begeistret over å kunne bidra i dette feltet».

Er du interessert i å finne ut mer om ExxonMobil Global Health Scholars?

  • Hør hvordan Oxford-erfaringen perfeksjonerte Dr. Annette Bazuaye-Okperes lederskapsferdigheter og forberedte henne til å bidra til å bygge et sunnere Nigeria.
  • Dr. Benita Abiyemi Awoh fra Nigeria deler hvordan hun planlegger å bruke Oxford-erfaringen sin til å skape en malariafri fremtid.
  • Finn ut hvorfor Dr. Lawal Yusuf fra Nigeria dedikerer livet sitt til å forbedre global helse.
  • Pattie Gonsalves fra India forklarer hvordan hun får inspirasjon fra kollegaer når hun utvikler ferdighetene som en leder innen global helse.
  • Finn ut hvordan den globale gruppen med stipendiater har utgjort en forskjell for Dr. Quazim Alayo fra Nigeria.
  • Dr. Robin Oge fra Papua New Guinea deler det som inspirerte han til å forfølge en karriere innen global helse.
  • Hør fra Dr. Sucheta Tiwari fra India om hvordan stipendet bidrar til å drive innovasjon i feltet.

Dr. Tochukwu Abadom fra Nigeria forklarer hvordan dette programmet kommer til å forbedre helse i landet hans og over hele verden.

Relatert innhold

Våre partnere er dedikerte til å redusere trusselen fra malaria

Malaria kan unngås, og det er mulig å behandle og kurere. Takket være bedre kunnskap, og bedre verktøy for å unngå og behandle sykdommen, har dødstallene fra malaria falt med 60 prosent på verdensbasis siden 2000.

Malaria Artikkel

Effekter av ExxonMobils malaria-initiativ

Takket være en betydelig lokal og global innsats, har fremgangen når det gjelder reduksjon av malaria vært stor de siste 20 årene. Det gjenstår imidlertid mer arbeid for å sikre at mennesker kan leve sunne og produktive liv, frie fra trusselen denne dødelige sykdommen utgjør.

Malaria Artikkel

Feiring av Verdens malariadag 2018

Verdens malariadag anerkjenner den globale anstrengelsen for å redusere byrden fra malaria. Den finner sted 25. april hvert år og gir en mulighet til å øke bevissthet om og generere støtte for anstrengelsene for å bli kvitt denne sykdommen som kan forhindres og behandles.

Malaria Nyheter