Forskning og innovasjon

Ny kjøretøy- og drivstoffteknologi

Vi støtter aktivt initiativer for å redusere forbrukerutslipp fra bruken av produktene våre i transportsektoren. Dette inkluderer forskning med partneruniversiteter og andre bedrifter for å takle drivstoff og kjøretøy som et enkelt system for å forbedre effektiviteten.

Legger til rette for mobilitet

Innovasjon innen drivstoffteknologi og avansert motorolje

ExxonMobil er engasjert i utvikling av kvalitetsdrivstoff, og derfor har vi en aktiv forskningsorganisasjon som er dedikert til å sikre at produktet som pumpes inn i kjøretøyet ditt, er basert på den nyeste teknologien i industrien.

I tillegg gir gjennombruddene våre innen smøremidler sjåfører lengre intervaller mellom oljeskift og forbedret motoreffektivitet, uten at det går ut over yteevnen og beskyttelsen.  De spesielt utformede syntetiske oljeproduktene våre er skreddersydd til forbedring av motorfunksjon, som kan omfatte bedre slitestyrke, bedre beskyttelse mot slitasje og kjøring av en renere motor.

«I alt snakket om energikilder er det lett å overse det som antageligvis kommer til å utgjøre det største bidraget til å overholde globale energibehov de neste tiårene. Det er energieffektivitet – teknologi og handlinger som lar oss gjøre det samme, bare med mindre energi».

Suzanne McCarron

Visepresident, sammfunnskontakt og statlig kontakt hos ExxonMobil

Avansert plast baner veien for bærekraft og drivstoffeffektivitet

Over hele verden har bilindustrien mange utfordringer, ikke minst fra ønsket om å produsere mer bærekraftige kjøretøy mens drivstoffeffektivitet, sikkerhet, kjøretøyets yteevne og sjåførkomfort opprettholdes. For å overholde disse standardene har bilprodusenter begynt å bruke plastdeler, som er like slitesterke som andre materialer, men mye lettere.

 

Finn ut mer