Internasjonale utdanningsintiativer

Utdanning er en av de aller viktigste politiske spørsmålene for å forbedre den globale økonomiske utviklingen. Vi jobber for å sikre at tilgang til utdanning innen de såkalte STEM-fagene vitenskap, teknologi, ingeniørfag og matematikk gjøres lett tilgjengelig.

I DENNE ARTIKKELEN

Internasjonale utdanningsintiativer

Verdensbanken har konkludert med at utdanning er en kraftig driver av utvikling og bedre helse, fred og stabilitet. Som et resultat gir vi stipender i utviklingsland og etablerer lokale partnerskaper med organisasjoner som har tette bånd med et lands utdanningssystem.

Qatar

De siste årene har ExxonMobil Qatars lokalsamfunnsprogrammer hatt fokus på utdanningsutvikling i støtte av Qaters nasjonalvisjon 2030, som har som mål å drive Qatar fremover ved å balansere økonomisk vekst med folkets velvære og naturressurser. Et av tiltakene er ExxonMobils partnerskap med Qatars direktorat for utdanning og høyere utdanning, og Qatar Universitys nasjonale senter for utdanningsutvikling.

Qatar University ExxonMobil Teachers Academy er et ukelangt opplæringsprogram med et mål om å forbedre læreres forståelse av matte og vitenskap, legge til rette for opplæring gjennom problemløsninger og undersøkelser, og å utstyre lærere med interaktive opplæringsverktøy som støtter differensiert opplæring. Deltakende lærere velges av Qatar University og direktoratet for utdanning og høyere utdanning, basert på kvalifikasjoner og forpliktelse til deltakelse i akademiet.

Siden etableringen i 2012 har mer enn 340 av Qatars vitenskaps- og matematikklærere dratt fordeler av akademiet. Disse lærerne har i sin tur påvirket mer enn 8200 studenter i Qatars uavhengige skoler, og dermed forbedret utdanningsområdet gjennom en dypere forståelse av matematikk og vitenskap.

Europa

European Sci-Tech Challenge er et årlig program sponset av ExxonMobil og drevet i samarbeid med Junior Achievement Europe. Dette innovative programmet oppfordrer 15 til 18 år gamle studenter til å ta en praktisk tilnærming til energispørsmål de vil stå ovenfor i fremtiden. Deltakerland er Belgia, Frankrike, Italia, Nederland, Norge, Romania og Storbritannia.

Siden 2009 har mer enn 1500 ExxonMobil-frivillige arbeidet med omkring 55 000 Sci-Tech Challenge-studenter for å gi dem praktisk erfaring med å løse energirelaterte utfordringer fra virkeligheten gjennom bruk av STEM-kompetanse. Etter å ha opplevd programmet vurderer 45 prosent av deltakerne STEM-relatert utdanning og karriere.

Image Vinnere av Junior Achievement (JA) Europe Sci-Tech Challenge
Vinnere av Junior Achievement (JA) Europe Sci-Tech Challenge

Globalt

Teach For All er et globalt nettverk med 48 uavhengige, lokalt drevne organisasjoner og en global organisasjon som jobber for å forbedre nettverkets arbeid. Hver enkelt nettverkspartner rekrutterer og utvikler enestående nyutdannede og yrkesaktive personer som foreleser på skoler og i lokalmiljøer med et ekstra behov i deres respektive land, og, med dette som grunnlag, jobber med andre, innenfor og utenfor utdanningssystemet, for å sikre at alle barn kan oppnå sitt potensiale.

ExxonMobils partnerskap med Teach For All er utviklet for å hjelpe Teach For All-nettverket til å utvide til nye områder, inkludert Afrika og Midt-Østen, og øke antallet lærere globalt, inkludert i Latin-Amerika.

ExxonMobil er også stolt av å være grunnleggende partner i Teach For Alls globale STEM (vitenskap, teknologi, ingeniørfag og matematikk)-initiativ, som sørger for at Teach For Alls globale organisasjon kan støtte nettverkspartnerne i å tilby spesialisert opplæring for lærere på disse kritiske områdene, samt å rekruttere nye STEM-lærere.

Relatert innhold

Våre partnere i støtte av global utdanning

Våre partnere i støtte av global utdanning

Lærere er helt avgjørende for at våre studenter og fremtidige arbeidstakere skal lykkes, og det er grunnen til at ExxonMobil støtter organisasjoner som jobber direkte med lærere. Partnere som UTeach Institute, National Math and Science Initiative og Teach for America sikrer at klasseromslærere er godt forberedt og i stand til å hjelpe elevene med å utvikle den kunnskapen og de evnene som er nødvendige for å lykkes i høyere utdanning og fremtidig karriere.

STEM-utdanning Artikkel

STEM education

STEM education

Vi oppmuntrer til interessen for matte og naturvitenskap gjennom en rekke programmer. Ved felles innsats sammen med andre bedriftsledere, gir vi matte og naturvitenskap en skikkelig dytt i riktig retning.

STEM-utdanning Tema

Arbeid med lokalsamfunn

Arbeid med lokalsamfunn

Esso Norge bidrar til samfunnet på mange vis, blant annet gjennom skatter, investeringer, arbeidsplasser, deltakelse i teknologi- og utviklingsprosjekt, erfaringsdeling, samt utviklingsmuligheter for lokalsamfunn og –selskap. I tillegg gir vi direkte bidrag til sport og kulturaktiviteter.

 

Samfunnsengasjement Tema