Effekter av ExxonMobils malaria-initiativ

Takket være en betydelig lokal og global innsats, har fremgangen når det gjelder reduksjon av malaria vært stor de siste 20 årene. Det gjenstår imidlertid mer arbeid for å sikre at mennesker kan leve sunne og produktive liv, frie fra trusselen denne dødelige sykdommen utgjør.

Artikkel

Effekter av ExxonMobils malaria-initiativ

Malaria tar fortsatt liv av 435 000 mennesker hvert år, de aller fleste av dem barn under fem år. Dessuten koster sykdommen det afrikanske kontinentet milliarder av dollar i tapt produktivitet hvert eneste år. Som en stor arbeidsgiver og investor i mange malariautsatte land, har ExxonMobil vært vitne til de store ødeleggelsene malaria kan føre med seg. Vi har sett hvordan det påvirker livene til våre ansatte, deres familier og lokalsamfunnene deres. Derfor er vi også en del av en internasjonal innsats for å forhindre, behandle og kurere denne dødelige sykdommen.

ExxonMobil samarbeider med verdens ledende organisasjoner, som jobber på frontlinjen i kampen mot malaria.

Vi jobber sammen på tre ulike fronter.

 1. Vi investerer i å bygge kunnskap om og støtte utdanning om malaria.
  Ved hjelp av viktig informasjon om hvordan man kan forhindre og behandle malaria bidrar vi til å bygge kunnskap om og legge planer for å beskytte sårbare lokalsamfunn.
 2. Vi forbedrer tilgangen på verktøy for å forhindre, diagnostisere og fjerne malaria.
  Vi sørger for at familier har verktøyene de trenger for å forhindre, diagnostisere og behandle malaria, inkludert sengenett behandlet med insektsmiddel, preventive behandlinger for gravide, hurtigtester for diagnostisering og antimalaria-medisiner.
 3. Vi støtter neste generasjon av globale helseledere.
  Vi støtter den neste generasjonen av unge ledere i å ta opp kampen mot malaria og andre sykdommer gjennom stipender og utdanningsmuligheter.

Suksesser i kampen mot malaria

Siden 2000 har den globale innsatsen for å kontrollere og eliminere malaria drevet ned dødelighetstallene fra malaria med 60 prosent på verdensbasis. Gjennom den samlede innsatsen til institusjoner, enkeltpersoner og lokalsamfunnene de representerer, når verktøy for å forhindre og behandle smitte flere mennesker enn noensinne. Det gjenstår imidlertid mye arbeid for å holde momentum oppe mot det ultimate målet, å bli kvitt malaria for godt.

I samarbeid med ulike organisasjoner, myndigheter og institusjoner, er ExxonMobil stolte over å gjøre vår del i å drive og opprettholde disse nylige suksessene i kampen mot malaria.

Mellom 2000 og 2018 har ExxonMobil finansiert 170 millioner dollar i bevilgninger til denne saken. Vår støtte har sørget for at samarbeidspartnere våre:

 • Har nådd mer enn 125 millioner mennesker i Afrika og Asia med 14,4 millioner sengenett, 4,8 millioner doser med antimalaria-medisin og mer enn 3 millioner hurtigdiagnosesett
 • Lære opp 650 000 helsearbeidere og rådgivere i hvordan man kan forhindre, diagnostisere og behandle malaria
 • Arrangere mer enn 2,5 millioner helseopplæringer i lokalsamfunn
 • Gi teknisk assistanse som utnyttet 791 millioner dollar i bevilgninger til Angola og Nigeria fra det globale fondet – hvorav 218 millioner dollar var dedikert spesielt til malariaprosjekter

Støtte nye tilnærminger til overvåkning av motstanden mot gjeldende antimalaria-behandlinger i frontlinjen, og yte finansiering til forskning og oppdagelse av nye behandlinger

Relatert innhold

Våre partnere er dedikerte til å redusere trusselen fra malaria

Malaria kan unngås, og det er mulig å behandle og kurere. Takket være bedre kunnskap, og bedre verktøy for å unngå og behandle sykdommen, har dødstallene fra malaria falt med 60 prosent på verdensbasis siden 2000.

Malaria Artikkel

Få til fremgang mot malari med ExxonMobil Global Health Scholars på Oxford University

ExxonMobil støtter fremragende studenter fra utviklende og fremvoksende land med å forfølge mastergrader fokusert på global helse på Oxford University.

Malaria Artikkel

Feiring av Verdens malariadag 2018

Verdens malariadag anerkjenner den globale anstrengelsen for å redusere byrden fra malaria. Den finner sted 25. april hvert år og gir en mulighet til å øke bevissthet om og generere støtte for anstrengelsene for å bli kvitt denne sykdommen som kan forhindres og behandles.

Malaria Nyheter