Varemerker og produkter

På verdensbasis markedsfører ExxonMobil drivstoff og smøremidler under tre varemerker.

Artikkel

Varemerker og produkter

Bensinstasjoner

I 2017 solgte selskapet sin bensinstasjonsvirksomhet til det irske selskapet DCC plc som operer kjeden i Norge gjennom sitt norske datterseskap Certas Energy Norway AS. I henhold til langsiktige avtaler om bruk av Esso varemerke og forsyning av drivstoff fra ExxonMobil vil de i alt ca. 250 bensinstasjonene fortsette å markedsføre produkter både under Esso og Mobil varemerker.

En fylkesvis stasjonsoversikt finnes via Esso Fuel Finder.

Esso-kort

Vi tilbyr to ulike typer kundekort: firmakort og private kort.

Esso Company Card er tiltenkt våre bedriftskunder, med Esso Diesel Express-kortet som tilbys til selskaper som driver med langdistanse- og tungtransport. Vi tilbyr konkurransedyktige drivstoffpriser gjennom vårt nettverk og en kortavtale med Esso kan tilpasses dine behov.

Med Esso MasterCard kan du kjøpe produkter og tjenester og få inntil 40 dager rentefri kreditt. Kortet er gyldig over hele verden.

Commercial Sales

Commercial Sales er ExxonMobils salgsapparat som betjener forhandlere, næringsliv og marine segmentene med drivstoff og LPG. Hovedvirksomheten er landsdekkende, men ved større laster dekkes hele Skandinavia. I marinesegmentet er ExxonMobil en aktiv markedsfører av marine gassolje som møter ECA-kravene og produseres ved vårt raffineri på Slagentangen.

Vil du vite mer om Commersial Sales virksomhet og produkter, vennligst klikk her.

Certas Energy Fuels AS er en forhandler under merkevaren Esso Energi. De er totalleverandør av diesel til forbruker- og bedriftsmarkedet og kan også levere fyringsolje og parafin til oppvarming.

Vil du vite mer om deres virksomhet og og hva de kan tilby, se www.essoenergi.no.

Smøremidler

ExxonMobil Lubricants & Specialties tilbyr noen av verdens ledende smøreoljer, med optimal ytelse og innovasjon som kjennetegn. Disse er respekterte og pålitelige merkevarer satt pris på av både forbrukere og forretningspartnere.

Smøreolje for personbiler

Mobil 1™ — for maksimal ytelse

Verdens ledende varemerke innen motoroljer, Mobil 1, er utviklet for å gi maksimal ytelse og beskyttelse under alle kjøreforhold. Mobil 1 er ledende også innen motorsport og velges av fleste motorprodusenter som fabrikkfylling enn noen annen motorolje.

Smøreolje for tyngre kjøretøy

Mobil Delvac™— Kraftig smøreolje for tyngre kjøretøy

ExxonMobil Lubricants & Specialties har spesialisert seg innen smøreoljer for tyngre kjøretøy i over 80 år. Gjennom disse årene har sjåfører og transporteiere stolt på Mobil Delvac som deres foretrukne smøreolje. Mobil Delvac teknologien er også valgt av mange av verdens ledende motorprodusenter for tungtransporten.

Smøreolje til industrien

Påser at fabrikker og maskiner får økt produktivitet.

For over 100 år siden etablerte vi et rykte som leverandør av de mest avanserte smøremidler for industrien, med vår kunnskap, våre programmer og verktøy for å kunne bringe våre kunder til nye høyder når det gjaldt deres produktivitet.

Vi beskytter motorer og utstyr for noen av verdens viktigste flåter.

Som ledende leverandør av marine smøreoljeprodukter, kan vi hjelpe din flåte å driftes mer effektivt. La oss vise deg hvordan.

Avansert smøreolje for kommersiell og generell flyindustri.

Vi tilbyr de nyeste syntetiske turbinoljer, hydraulikkoljer og flyfett til våre kunder. Vi har også et bredt sortiment av smøreoljeprodukter for flyindustrien generelt.

Vi tilbyr en pålitelig tilgang på høykvalitets baseoljer.

Som en av verdens største leverandør av baseoljer, vil vi bestrebe oss på å gi markedet en optimal produksjonskapasitet.

Varemerker og produkter

Esso

Esso er den fonetiske forkortelsen av Standard Oil (SO), selskapet som ble etablert av John D. Rockefeller i 1882. I 1970 -årene ble det pålagt begrensninger av bruken av navnene Standard Oil og Esso i USA. Selskapsnavnet og varemerket i USA ble derfor endret til Exxon. Dagens selskapsnavn ble etablert i 1999 da Exxon og Mobil fusjonerte til ExxonMobil.

Både i Norge og i resten av Europa tilbyr Esso et tett nettverk av bensinstasjoner, salgsdistributører og distribusjonsterminaler for industrielle forbrukere

ExxonMobil

ExxonMobil-logoen finner man på smøremidler og kjemikalier som kunder kjøper i større mengder til internasjonal skips- og luftfart. Lokale kunder forbruker produkter merket med Esso eller Mobil - logoen. Uansett om logoen er Esso, Mobil eller ExxoMobil, kan kundene være sikker på at produktene møter de strengeste kvalitetskrav.

Mobil

Mobil har drevet banebrytende utvikling av smøremidler i over 100 år, og har levert smøremidler som har overgått de tekniske krav. Mobil har en meget sterk stilling innen produksjon av syntetiske smøremidler, noe som bekreftes av produsenter av eksklusive biler som Porche, Mercedes AMG, og Aston Martin utelukkende benytter Mobil 1 til motoroppfylling i deres bilmodeller.

Mobil smøremidler selges på Esso bensinstasjoner, en rekke bilutstyrsbutikker og bilverksteder.

Mobil1

Formel 1 er for Mobil et praktisk testlaboratorium for nye produkter. Produkter som fungerer godt i i Formel 1vil etterhvert finne veien til forbukerene. Det er faktiske ikke store forskjeller mellom den Mobil 1du kan kjøpe på bensinstasjooner og den Mobil 1 som benyttes i Formel 1 biler.

Temperaturen i en Formel 1 motor under full belastning er sammenlignbar med de motortemperaturer ordinære motorer har på en varm sommerdag. Motorfabrikanter forbedrer ytelsene på sine produkter kontinuerlig og Mobil deltar naturligvis i denne tekniske utviklingen, med den vanlige billist som den endelige vinner, med en motor som har bedre ytelse, har lengre levetid og med et lavere drivstofforbruk.

Det er mer informasjon om smøremidler i Norge på en egen hjemmeside som du finner ved å klikke her.

Produkter

ExxonMobil markedsfører produkter under varemerkene Esso og Mobil. Den landsdekkende kjeden av Esso bensinstasjoner teller ca. 250 anlegg, hvorav 14 er ubemannede automatstasjoner under navnet Esso Express. På 107 av stasjonsanleggene står NorgesGruppen for driften av butikkonsepter og bilvaskeanlegg.

ExxonMobil er også en viktig aktør i markedet for smøremiddel og spesialprodukt. Våre vitenskapelig, fremstilte syntetiske kvalitetsoljer markedsføres hovedsaklig under merkevarene Mobil 1, Mobil Delvac 1 og Mobil SHC til henholdsvis personbil-, tungtransport- og industrimarkedet. ExxonMobil selger smøreoljer og spesialprodukter både direkte til bedriftskunder og gjennom utvalgte distributører og partnere.

Kjemikalier

Exxon Mobil Chemical er en integrert produsent og global markedsfører av olefiner, aromatiske produkter, kjemiske væsker, syntetisk gummi, polyetylen, polypropylen, bløtgjøringsmidler, syntetiske smøremidler, baseolje, additiver for drivstoff og smøremidler, zeolitt katalysatorer og andre kjemiske produkter.

Kunder i Norge betjenes av vårt skandinaviske kontor i Gøteborg:

Sweden, Norway, Finland

ExxonMobil Sverige AB

P.O. Box 1035

S-40522 Gothenburg, Sweden

Tel: +46 31 799 02 75

Teknisk informasjon

Dersom du trenger produkt-databladet til et spesielt smøremiddel, søk her via produktnavn eller produkttype.

Dersom du trenger HMS-databladet til et produkt.

Returner brukt olje til godkjent innsamler. Brukt motorolje og annen spillolje må ikke tømmes på bakken eller helles i kloakksystemer.

Returner brukt plastemballasje til godkjent innsamler. Se www.grontpunkt.no.

Her finner du helse- og sikkerhetsdatablader: www.msds.exxonmobil.com.

Relatert innhold

Ledelse

ExxonMobil har lang historikk som leder innen petroleums- og petrokjemisk industri, og ExxonMobil Norges administrasjon viderefører denne utmerkede historikken.

Hvem vi er Artikkel

Om oss

ExxonMobil er det største børsnoterte, internasjonale olje- og gasselskapet, og vi bruker teknologi og innovasjon for å bidra til å oppfylle verdens økende energibehov. ExxonMobil i Norge omfatter flere selskaper blant annet Esso Norge As som er ett av datterselskaper av Exxon Mobil Corporation.

Hvem vi er Artikkel

Våre styrende prinsipper

Exxon Mobil Corporation er fast bestemt på å være verdens fremste selskap innen petroleum og kjemisk produksjon. I den forbindelse må vi sørge for å oppnå overlegne økonomiske og driftsmessige resultater, samtidig som vi følger høye etiske standarder.

Hvem vi er Artikkel

Standarder for forretningsadferd

Hvordan vi oppnår gode resultater er like viktig som resultatene i seg selv. Selskapets direktører, ledere og ansatte forventes å utføre forretninger etter de høyeste standarder for integritet.

Hvem vi er Artikkel

Vår historie

ExxonMobil har vært tilstede i Norge siden 1893. Historien om ExxonMobil i Norge er for en stor del også historien om fremveksten av det moderne Norge. 

Hvem vi er Artikkel